Anxietatea şi depresia - Workshop-uri interactive

Workshop 1: ANXIETATEA ŞI ATACURILE DE PANICĂ - DE LA PREVENŢIE, LA TRATAMENT


Cu toţii trăim la un moment dat o stare de anxietate, înaintea unui examen, a unei întâlniri sau a unui eveniment important. Totuşi, există persoane care resimt această stare la un nivel mult mai ridicat, fără să aibă un motiv extern precis. O persoană care trece printr-o criză de anxietate poate resimţi frică nemotivată, agitaţie interioară, îngrijorare că ceva rău urmează să se întâmple, insomnie sau coşmaruri, dificultăţi de concentrare a atenţiei şi în relaţiile cu ceilalţi sau la locul de muncă, dezinteres faţă de orice activitate, inclusiv unele simptome fizice, precum ameţeli, dureri de cap, tremor, transpiraţii abundente, palpitaţii, dureri, junghiuri sau amorţeli musculare, tulburări digestive (indigestie, diaree) etc. Aceste simptome pot deveni atât de puternice încât persoana se simte înspăimântată şi imobilizată, ajungând treptat să se retragă din viaţa socială de teama apariţiei unei astfel de crize în public.
În cadrul acestui workshop veţi afla răspunsuri la următoarele întrebări:
 • Cum recunoaştem o criză de anxietate? (Tipuri şi simptome ale anxietăţii)
 • Care sunt diferenţele dintre crizele de anxietate si cele de panică?
 • Care sunt cauzele anxietăţii?
 • Care sunt simptomele anxietăţii la copii?
 • Ce facem în timpul crizei de anxietate sau panică?
 • Cum poate fi prevenită anxietatea?
 • Care este tratamentul anxietăţii? 
Participanţii pot adresa întrebări şi pot solicita îndrumare pentru situaţii din experienţa personală sau a celor apropiaţi lor.


Data: Duminică, 16 decembrie 2012, între orele 12:00 şi 15:00
Locaţia: Cabinetul de psihologie Oana Vasiu, Sibiu, str. Eschile, nr.35
Cost: 30 lei


Workshop 2: DEPRESIA - DE LA PREVENŢIE, LA TRATAMENT


Stările de tristeţe sunt o parte normală a vieţii, ca reacţie la dificultăţi, despărţiri sau stres. Totuşi, dacă disperarea şi golul interior iau locul tristeţii trecătoare, atunci e posibil să fie vorba despre depresie. În acest caz, activităţile vechi devin neinteresante, rutina zilnică devine dificil de desfăşurat, poate apărea o retragere treptată din viaţa socială şi renunţare la hobby-uri, cu senzaţie de extenuare. În depresie, apar tulburări de somn sau de alimentaţie, dificultăţi evidente de concentrare pe activităţi sau studiu, stări de apatie, dezinteres, sentimente de vinovăţie, de neajutorare, dificultăţi în controlarea gândurilor negative, a comportamentului (care uneori poate deveni agresiv verbal sau fizic), a emoţiilor neplăcute, apărute fără motiv. Unele persoane se simt neînţelese şi fără speranţă, ca şi când nimănui nu-i pasă de ceea ce simt sau că nimeni nu-i poate ajuta cu adevărat, ajungând să aibă impresia că viaţa nu mai merită trăită. 
În cadrul acestui workshop veţi afla răspunsuri la următoarele întrebări:
 • Cum recunoaştem o tulburare depresivă? (Tipuri şi simptome ale depresiei)
 • Care sunt cauzele depresiei?
 • Care sunt simptomele depresiei la copii?
 • Ce facem dacă cineva drag suferă de depresie?
 • Cum poate fi prevenită depresia?
 • Care este tratamentul depresiei? 
Participanţii pot adresa întrebări şi pot solicita îndrumare pentru situaţii din experienţa personală sau a celor apropiaţi lor.

Data: Duminică, 16 decembrie 2012, între orele 17:00 şi 20:00
Locaţia: Cabinetul de psihologie Oana Vasiu, Sibiu, str. Eschile, nr.35
Cost: 30 lei

NOU!
Pentru cei care nu se afla in Sibiu, va exista posibilitatea participarii online la worhshopuri. Participantii vor putea vedea, auzi si adresa intrebari live, pe tot parcursul evenimentului. 
Pe cei interesati ii rog sa trimita email la oana.vasiu@yahoo.com, pentru detalii si inscriere.

Niciun comentariu: