Atelier de dezvoltare a abilităţilor sociale

Un copil care ştie cum să interacţioneze cu cei din jurul lui prezintă un nivel mai scăzut de fobie socială, devenind astfel mai uşoară integrarea la grădiniţă şi apoi la şcoală. Deşi unele trăsături în relaţionarea socială sunt ereditare, copiii pot fi educaţi în a dezvolta relaţii echilibrate cu cei din jur.

În cadrul acestui atelier vă propunem dezvoltarea relaţionării sociale a copiilor voştri prin tehnici de terapie prin joc. Joaca este esenţială pentru copii, aceasta reprezentând modul lor principal de dezvoltare fizică şi psihică. Este important astfel să le creăm oportunităţi de joacă activă, încurajându-i pe cei mici să îşi folosească imaginaţia şi creativitatea.

Grup ţintă: activităţile sunt destinate părinţilor cu copii cu vârste cuprinse între 3 şi 5 ani (participarea unuia dintre părinţii fiecărui copil este necesară şi, de ce nu, distractivă, întărind de asemenea relaţia părinte-copil).

Activităţi: jocuri de rol, jocuri de facilitare a expresivităţii corporale, faciale şi verbale, jocuri de socializare, jocuri de întărire a încrederii în sine şi multe surprize.

Durata: 6 şedinţe săptămânale a câte 50 de minute (o lună şi jumătate).

Costuri: în funcţie de numărul de participanţi, între 90 şi 150 ron / atelier. Se plăteşte locul în cadrul atelierului, deci toate cele 6 şedinţe, indiferent de prezenţă, plata integrală la prima întâlnire.

Specialist: Oana Vasiu, psiholog clinician atestat de Colegiul Psihologilor din România şi master în psihoterapie analitică, membru al Asociaţiei Psihologilor din România şi al Asociaţiei Române de Psihologie Analitică, cu o experienţă de 10 ani în organizarea atelierelor pentru copii.

Înscrieri şi informaţii suplimentare la: Gianina Diţă, tel. 0740 246834, e-mail: gianina.dita@yahoo.com

Niciun comentariu: