CUM POT FACE CA BĂIATUL MEU MAI MARE SĂ-L ACCEPTE PE CEL MIC?

Motivul rivalității dintre baietii dumneavoastră este competiția pentru iubirea și atenția părinților, a mamei în special. Această competiție apare deoarece copilul era obișnuit să primească întreaga atenție a mamei, lucru care se schimbă odata cu apariția noului bebeluș. Acum el este obligat să se mulțumească cu mai puțin, deși nu este pregătit să facă față acestei frustrări afective.

Ce puteți face? Pentru început, puteți asigura un spațiu sigur de exprimare a emoțiilor legate de fratele mai mic, încurajându-l pe cel mare să vorbească despre ceea ce simte. Este posibil să auziti lucruri neplăcute, dar e important să nu le cenzurați dacă doriți să vă ajutați copiii. Puteți încerca rezumarea celor spuse de el, apoi prezentarea propriului punct de vedere, asigurându-l ca îl iubiți la fel de mult ca și înaintea nașterii celui mic. Invitați apoi copilul să găsească niște soluții, împreună cu dumneavoastră, pentru a nu mai fi deranjat de prezența celuilalt. Luați în considerare soluțiile date de el, dar încercati să-i propuneți și implicare în jocuri comune, sau chiar să-și învete frățiorul sau surioara unele din lucrurile pe care el deja le știe.

Astfel, copilul mai mare va găsi metode pentru a-l accepta pe cel mai mic in viața lui, fără să simtă că trebuie să renunțe la iubirea sau atenția părinților, ci câștigând un partener de joacă.

Niciun comentariu: