Ce metoda sa aplic pentru a-l convinge pe baietelul meu de 1 an jumate sa stea la cresa?

In primul rand puteti apela la jocul de rol. Acasa, va jucati de-a mersul la cresa. Stabiliti un loc unde va fi cresa, in care asezati multe jucarii care vor fi colegii de grupa. Ei deseneaza, se joaca impreuna, canta, asculta povesti etc. Puteti folosi o jucarie care sa-l reprezinte pe el la nivel simbolic, adica sa fie povestea acelei jucarii care merge la cresa, nu a baietelului (ex. un ursulet). Ursuletul merge la grdinita cu mama lui. Celelalte jucarii il intampina cu bucurie si-l invita sa se joace cu ele. Mama ii spune ca-l iubeste si ca trebuie sa mearga la serviciu, pentru a-i aduce multa miere. Puteti lega cu o ata ursuletul de mama lui,, pentru a reprezenta legatura care ramane stabila intre cei doi si a-i da siguranta copilului ca nu va fi abandonat. Ursuletul este lasat la cresa si, pana vine mama sa-l ia acasa, se joaca cu colegii. La plecare isi ia la revedere si discuta cu colegii despre ziua de maine, in care se vor vedea si se vor juca din nou.

De asemenea, puteti apela la alti copii pentru a-l incuraja. Ii puteti invita la voi acasa si, in timpul jocului, ii provocati la discutii despre gradinita: cum mai e pe acolo, ce mai fac ei interesant, ce invata, ce jucarii interesante au acolo?

Prin ambele metode copilul se va obisnui cu ideea de a merge la cresa si, fiind informat despre ce se intampla acolo si mai ales ca este luat inapoi acasa, va fi eliminata anxietatea.

Niciun comentariu: